ru

Голштинская порода – самая рекордная по производительности. Зафиксирован рекорд 110 литров молока в сутки.

Күн фактісі ?

FRESH MILK САПА ӘЛЕМІ

Бұл сайт сүт өнімдерінің сапасы мен пайдалылығын бағалайтын жандарға арналған. Мұнда сіз жаңа FRESH MILK сапа стандарты туралы толық ақпарат ала аласыз. Енді ең лайықты сүт өнімдерін дұрыс таңдау әлдеқайда оңай болады.

FRESH MILK дегеніміз не?

FRESH MILK – табиғи және денсаулығыңызға пайдалы өнімді сатып алатыныңызға кепілдік беретін сапа стандарты. Қаптамадағы FRESH MILK белгісі мұндай өнімнің антибиотиктер, консерванттар және өсімдік майлары қосылмаған іріктелген сүттен дайындалғанын білдіреді.

Сүт жолы

Fresh Milk жүйесі өзінің FoodMaster фермасын және уақыт сынынан өткен дайындаушы шаруашылықтарды бірыңғай желіге біріктіреді. Мұндай желіні құру сүттің сапасын барлық сатыда бақылауға және сақтауға, халықаралық деңгейдегі табиғи өнім шығаруға мүмкіндік береді.

Сиырларды азықтандыру

Сүт сапасы жақсы азықтанудан және сиырларды күтуден басталады. Мал азығының сапасы жоғары болса, соғұрлым көбірек сүт береді. FoodMaster-дің азықты өздері өндіретін қуаттылықтары болғандықтан, сапалы азықпен қамтамасыз етеді. Қазір компанияның суармалы жерлерінде сауын табынының құнарлы азықтануын қамтамасыз ететін жоңышқа, жүгері, бидай, соя және басқа да азықтық дақылдар өсіріледі.

Сапаны бірінші тексеру

Fresh Milk сапа стандарты өндірістік тізбектің барлық кезеңінде сүттің сапасын толық бақылауды білдіреді. Сондықтан сапаны алғашқы тексеру шаруашылықтарда сүт қабылдау кезінде жүргізіледі. Экспедитор жүргізушілер алғашқы талдауларды дербес жасайды. Егер сүт талап етілетін параметрлерге сәйкес келмесе, ол тасымалдауға қабылданбайды.

Серіктес-шаруашылықтар

Біздің зауыттар Алматы, Павлодар, Түркістан облыстарында 200-ден астам дайындаушыдан сүт қабылдайды. Әрбір шаруашылықта санитарлық нормаларға, азықтану және күтім жасау стандарттарына сәйкестігіне тұрақты тексерулер жүргізіледі. Fresh Milk жүйесіне тартылған ересек мал басының жалпы саны 18 000 сиырдан асады

Сүт қабылдау пункттері

Әрі қарай сүт қабылдау пунктіне жіберіледі. Барлық пайдалы қасиеттерін сақтау үшін сауылғаннан кейін оны алғашқы 1-1,5 сағатта бірден +3 °C аспайтын температураға дейін салқындату қажет. Сондықтан барлық сүт қабылдау пункттері салқындатқыш танктермен жабдықталған. Танкідегі сүт 4±2 °С тиімді температурада сақталып, араластырылады.

Зауытқа жеткізу

Қабылдау пункттерінен зауытқа дейін сүт сақтаудың оңтайлы температурасын ұстанатын арнайы жаңа сүт тасушыларға жеткізіледі. Логистикалық жүйе сүт жолда 2-3 сағаттан артық болмайтындай ойластырылған.

Зауыт зертханасы

Зауытқа сүт түскеннен кейін оның сапасы мен табиғилығы өңдеуге рұқсат берер алдында 17 параметр бойынша бағаланады.

Контактісіз технологиялар

Сүт өнімдеріне зиянды бактериялар мен бөгде денелер түспеуі үшін контактісіз технологиялар қолданылады. Персонал өнімді ұстамайды. Технологиялық процесті басқару жаңа, заманауи автоматтандырылған жабдықтардың көмегімен жүргізіледі.

Шикізатты пастерлеу

Шикі сүт термиялық өңдеуге, яғни зиянды бактерияларды бейтараптандыратын бастапқы пастерлеуге түседі. Әрі қарай сүтті сепаратордың көмегімен кілегейге және майсыздандырылған сүтке бөледі.

Стандарттау

Кілегей және майсыздандырылған сүт майлылығы мен ақуыздың қажетті көрсеткіштері бар өнім алу үшін әртүрлі пропорцияда араластырылады.

Екінші пастерлеу және ашыту

Стандартталған сүт жоғары бактериологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету және өнімді ферментациялық ыдыстарда сүтті ашытатын пайдалы ұйытқыларды қосуға дайындау үшін екінші рет пастерлеуден өткізіледі, нәтижесінде біз құрамында пайдалы бактериялар, табиғи дәрумендер мен минералдар бар айран, қаймақ, майлы айран, йогурт сияқты пайдалы өнімдердің алуан түрін аламыз.

Дайын өнімді қаптау

Дайын өнім жаңа, заманауи, автоматты өлшеп-орау машиналарында өлшенеді. Қапталған өнім ультразаманауи тоннель-салқындатқышқа түседі, онда жарты сағаттан аз уақыт +4 °С-қа дейін салқындатылады. Бұл температуралық режим соңғы тұтынушыға дейін, яғни сізге дейін сақталады!

Өнімді бақылау

Сапаны бақылау өнім сөрелерге түскеннен кейін де тоқтатылмайды. Әр лектен бірнеше қаптама дайын өнімнің жарамдылық мерзімі аяқталғанға дейін зауыт кітапханасында сақталады. Технологтар белгілі бір уақыт аралығында өндірілген йогурттарға, айрандарға және сүзбеге олардың қасиеттері мен дәмдік қасиеттерінің өзгеруін зерттеу үшін қайта оралады.

САПА

СТАНДАРТТАРЫ

FoodMaster компаниясында сүтке өте ұқыпты қарайды, оны өндірістің барлық циклі бойы мұқият қадағалайды, бұл оның алғашқы сапаларын сақтауға мүмкіндік береді.

Сүт жинау сәтінен бастап дүкен сөрелерінде дайын өнім пайда болғанға дейін суық тізбек қағидаты әрекет етеді.

Өз фермаларынан басқа, компания тексерілген фермерлік шаруашылықтармен жұмыс істейді, олардың деңгейі ең жоғары талаптарға сәйкес келеді.

Компанияның Қазақстандағы сүт жинайтын 200-ден астам сүт қабылдау пунктін біріктіретін ең ірі желісі бар.

Барлық малға жайлы жағдай жасалған, үнемі ветеринарлардың бақылауында.

Компанияның көлемі 13 000 га тең өз алқабында азық өсіріледі, олар сүттің сапасына, дәміне және мөлшеріне жағымды әсер етеді.

Экспресс-жабдық жиналған сүттің сапасын белгілі бір өлшемдер бойынша бірден фермерлік шаруашылықта бағалауға мүмкіндік береді.

Зауыттарға сүтті тез арада жеткізу үшін жолға кететін уақытты айтарлықтай қысқартатын ыңғайлы көлік желісі әзірленді.

Зауытқа түскен кезде сүт міндетті 17 талдаудан өткізіледі.

Өнімді дайындау сүтті сыртқы ортаның әсерінен және адаммен жанасудан қорғайтын зарарсыздандырылған ыдыстарда жүргізіледі.

Сапа белгісі бар өнім

FoodMaster айраны, сүті, йогурттары, сондай-ақ President сүзбесі мен қаймағы FRESH MILK сапа стандартымен белгіленген, бұл оларды өндіру үшін жоғары сапалы сүттің пайдаланылғанына кепілдік береді.

Творог

Как выбрать правильно

Сметана

С гарантией качества от Fresh Milk

Пайдалы
кеңестер

Сүт өнімдерінен кейін ыдысты алдымен суық сумен, содан кейін ыстық сумен жуу керек. Егер ыдысты ыстық сумен дереу өңдесе, сүт ақуызы тұтқыр, жабысқақ болады және ыдыстың қабырғасынан кетпей қояды.

Нағыз айран, қаймақ немесе сүзбе құрамында өсімдік майлары жоқ. Егер қаптамадан «сүт майын алмастырғыштар», «пальма майы» немесе «өсімдік майы» деген сөздерді кездестірсеңіз, мұндай өнімдерді сатып алудан бірден бас тартқан жөн. Мұндай өнімді табиғи сүтқышқылды өнім деп санауға болмайды.

Сүтқышқылды өнімдерді 40 жастан асқан адамдарға остеопороз асқынуының алдын алу үшін пайдалану ұсынылады.

Антибиотиктерді қабылдау кезінде табиғи сүтқышқылды өнімдерді тұрақты түрде тұтыну жоғалған пайдалы бактериялардың санын толтыруға қабілетті.

Кездейсоқ сатушылардан сүт өнімдерін сатып алмаңыз. Қажетті тоңазытқыш жабдығы бар, тексерілген сауда орындарына басымдық беріңіз.

Балалар рационына сүтқышқылды өнімдерді қосқан өте маңызды, өйткені олар сүйек тіндерінің белсенді өсуі мен нығаюына ықпал ететін кальцийге және фосфорға бай.

Сүтқышқылды өнімдердің атауы мен құрамына назар аударыңыз. Йогурт және йогурт өнімі, сүзбе және сүзбе өнімі – сапасы мен құрамы бойынша мүлдем әртүрлі сүт өнімдері екенін ескеріңіз.

Сүт өнімдерін таңдағанда қаптаманың бүтіндігіне назар аударыңыз. Егер қаптама бүлінген болса, тауарды сатып алмаған жөн.

«Қауіпсіздігі ешқандай құжаттармен расталмаған жеке сатушылардың құйып сататын сүті халық арасында жоғары сұранысқа ие екені қызық.»

Инна Пунда

Біріккен Ұлттар Ұйымының азық-түлік және ауылшаруашылығы сарапшысы, ФАО
Толығырақ